Kurlar Yükleniyor...
Kaplıcaları İle Meşhur Şehirler

Kaplıcaları İle Meşhur Şehirler

 

1Termal, Yalova

https://blog.obilet.com/wp-content/uploads/2019/01/Termal-Yalova-696x429.jpg https://blog.obilet.com/wp-content/uploads/2019/01/Termal-Yalova-696x429.jpg

Adını bölgedeki şifalı termal sulardan alan Termal ilçesi ile Yalova; listenin ilk sırasında.

Termal ilçesi, iki dağın arasındaki elverişli konumuyla zengin bir bitki örtüsü eşliğinde ziyaretçilerini karşılamaya hazır.

Yerli halk arasında dolaşan rivayete göre Mustafa Kemal Atatürk burayı “geleceğin su şehri” olarak ilan etmiş.

Yörede Bizans döneminden kalan hamamlar bile var. Kaplıcaların içinde bulunan mineraller, doktorlar tarafından da alternatif bir tedavi olarak tercih edilebiliyor.

Termal Kaplıcaları Nerededir? Termal Kaplıcaları’na Nasıl Gidilir?

Yalova’da bulunan Termal Kaplıcaları en çok İstanbullular tarafından tercih ediliyor. İstanbul şehir merkezi ile bu şifalı sular arasında yalnızca 1 saat 30 dakikalık bir mesafe var.

Bursa ve Kocaeli gibi komşu illerden de yine bir saat içerisinde kaplıcalar ulaşılabiliyor.

Ülkemizde bulunan en popüler kaplıcalara sahip olan Termal ilçesi, Yalova il merkezine ise yalnızca 12 kilometre mesafede bulunuyor.

Kaplıcaların bulunduğu mahalle, Adnan Menderes Mahallesi olarak da biliniyor.

Kara Yolu: Türkiye’nin neresinde olursanız olun, Yalova’ya ulusal otobüs firmaları ile ulaşabilirsiniz. Yalova Merkez Otogarı’ndan sonra Termal yönüne kalkan ücretsiz servisler mevcut. Özel araçla gelenlerin, Çınarcık’tan sonraki levhaları takip etmeleri gerekiyor.

Deniz Yolu: İstanbul’un hem Avrupa hem de Anadolu yakalarından Yalova’ya feribot aracılığıyla da ulaşmak mümkün. Yenikapı-Yalova ya da Pendik-Yalova feribotlarını kullandıktan sonra, eğer özel aracınız yoksa buraya “Termal dolmuşları” ile ulaşabilirsiniz. Eskihisar-Topçular feribotunu kullananlar ise, önce Yalova şehir merkezine ve sonra da Termal ilçesine kadar iki kez toplu taşıma aracı kullanmak durumundalar.

Termal Kaplıcaları Hakkında Tüm Detaylar

Termal Turistik İşletmeleri’nin Türkiye’de bulunan en düzenli ve gelişmiş kaplıca alanlarından olduğu biliniyor. Yalova il sınırındaki Samanlı Dağı’nın yamacında yer alan tesisler, yüzlerce hektar alana yayılmış durumda. Jeotermal tesislerin geliri, bölge halkının da başlıca geçim kaynağı. Burada yer alan ev tipi konutların da yarısından fazlası pansiyon olarak işletiliyor.

Termal Kaplıcaları Termal Su Özellikleri Neler?

Fiziksel Özellikler: Berrak

Kimyasal Özellikler: Kalsiyum, sülfatlı ve florürlü miks termomineral su

Sıcaklık: 34-42 Derece

Toplam Mineralizasyon: 1500 mg/L

Termal Kaplıcaları’na Ait Tesisler Hangileri?

Yalova’da bulunan Termal Kaplıcaları’nda 5 ana tesis tipi var. Açık havuz ve sıra banyoların yanında; bölgeye değer katan tesisler Sultan Banyo, Valide Banyo ve Kurşunlu Banyo olarak sayılabilir. Bizans döneminde inşa edilen ve Sultan Abdülhamit döneminde de restore edilen Kurşunlu Hamamı, aynı zamanda bölgenin ilk hamamı olma özelliğini taşıyor.

Termal Kaplıcaları’na Giriş Ücreti Var Mı?

Çocuk ve yetişkinler için tesislere giriş ücretleri farklı haliyle. Aynı şekilde hafta içi ve hafta sonuna özel farklı fiyat uygulamaları mevcut.

Tesisler sömestr ya da bayram tatili gibi özel dönemlerde liste fiyatının dışına çıkabiliyor.

Havuzlar ve kaplıcalar için rezervasyon zorunluluğu yok. Günlük kullanıma açık alanlarda masaj ya da kese gibi ek hizmetler alınmak istenirse; bunun için rezervasyon yaptırılabilir.

Açık Havuz + Kurşunlu Banyo: Yetişkinlerin 45 TL, çocukların ise 25 TL giriş ücreti ödedikleri tesiste 180 dakika kalınabiliyor. Hafta sonu için sadece yetişkin giriş ücreti 50 TL olarak güncelleniyor. Otel misafirlerine bu hizmet ücretsiz.

Valide Banyo: Çocukların 15 TL, yetişkinlerin 23 TL ödeme yaptığı Valide Banyo’nun süresi 90 dakika. Yetişkinler için hafta sonu ücreti 25 TL.

Sultan Banyo: Sultan Banyo için bir saatliğine oda kiralayarak 120 TL ödeme yapabilir, odayı iki kişi kullanabilirsiniz. Hafta sonu bu ücrette artış olmuyor. İlave kişiler için 15 TL ödeme gerekli. Otel misafirlerine bu hizmet yüzde elli indirimli.

Sıra Banyolar: Yine hafta içi ya da hafta sonu fark etmeksizin sıra banyo kullanımı yetişkinlere 40 TL. İlave her kişi için de 20 TL ek ücret alınıyor.

Termal Kaplıcaları Civarında Nerede Kalınır?

Kaplıca kompleksinin içinde konaklayabileceğiniz iki otel var. Termal Otel ya da Çınar Otel’den rezervasyon yaptırmayı düşünebilirsiniz.

Termal otelde oda sayısı çok daha fazla. Hafta içi 270 TL ile başlayan iki kişilik oda seçenekleri hafta sonu oda tipine göre 640 TL’ye kadar yükselebiliyor.

Yine kompleksin içinde yer alan apart dairelerde ise 5 kişiye kadar konaklamak mümkün. Dairelerin gecelik fiyatı hafta içi için 550 TL ve hafta sonu için 650 TL olarak ilan ediliyor.

Eğer komplekslerin dışında, yakın mesafede daha uygun alternatifler arayışına girerseniz seçeneğiniz bol. Başta Thermal Elit Hotel ve Thermal Saray Hotel olmak üzere pek çok otel seçeneğinde kaplıca suyu ve jakuzi gibi imkanlar var.

2Pamukkale, Denizli

Denizli Hierapolis Kleopatra Havuzu  Denizli Hierapolis Kleopatra Havuzu 

Tüm dünyadan turistleri travertenleri ile mest eden Pamukkale, kaplıca turizminde de bir dünya markası olma yolunda gidiyor.

Burada hem doğanın şahane oluşumlarını izleyip hem de kaplıca sularında şifa bularak bir taşla iki kuş vurabilirsiniz. Üstelik yılın her mevsiminde Pamukkale turizminin bir parçası olmak mümkün.

Yüzyıllardır Pamukkale termalleri, deri hastalıklarına ve romatizmaya ve daha birçok hastalığa şifa kaynağıdır.

Pamukkale Kaplıcaları Nerededir? Pamukkale Kaplıcaları’na Nasıl Gidilir?

Pamukkale Kaplıcaları; Denizli şehir merkezine 18 kilometre mesafede, eski Hierapolis Antik Kenti sınırları içinde yer alıyor.

Bölgenin 5 kilometre bandı içinde aynı zamanda, kaplıcaları ile ünlü Karahayıt kasabası da var.

Güçlü kara yolu bağlantıları bulunan ve Anadolu’nun ortalarında yer alan Denizli’ye tüm illerden rağbet var.

Kara Yolu: Denizli’ye Aydın, Afyon ya da Manisa üzerinden kara yolu bağlantısı ile ulaşmak mümkün. Tüm ulusal otobüs firmaları ile şehrin merkezi konumda yer alan otogarına ulaşabilir ve buradan Pamukkale servisine binebilirsiniz. İzmir’den Pamukkale’ye ulaşmak için yaklaşık 2,5 saate ihtiyacınız var.

Hava Yolu: Çardak ilçe merkezine 5 kilometre mesafede yer alan Çardak Havalimanı, Denizli şehir merkezine ise 65 kilometre yolculuk gerektiriyor. Uçak yolculuğundan sonra ticari taksi ya da toplu taşıma kullanmayı tercih edebilirsiniz.

Demir Yolu: Denizli Garı kent merkezinde yer alırken; özellikle İzmir ve Eskişehir ile ulaşımda bu seçenek sıkça tercih ediliyor.

Pamukkale Kaplıcaları Hakkında Tüm Detaylar

UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer alan kaplıcaları ziyaret etmemek, Türk vatandaşları için büyük kayıp.

Denizden 950 metre yükseklikte yer alan kaplıca alanı, özellikle Egeli tatilciler için enfes bir kış tatili anlamına da gelebilir.

Pamukkale Kaplıcaları’na Ait Tesisler Hangileri?

Pamukkale ve çevresindeki birçok otel, sınırları dahilde kaplıca havuzları ya da odalarda jakuzi, aile saunası gibi hizmetler sunabiliyor.

Bunun yanında halka açık termal alanların ilki elbette Pamukkale Travertenleri.

Travertenlerdeki su, kontrollü olarak serbest bırakılan termal sudan başkası değil.

Aynı giriş hakkı ile Pamukkale sınırları içindeki Natural Park’ta soluklanabiliyorsunuz.

Bir diğer seçeneğiniz ise, 5 kilometre mesafedeki Karahayıt Kaplıcaları.

Pamukkale Kaplıcaları’na Giriş Ücreti Var Mı?

Pamukkale Travertenleri için giriş ücreti öderseniz, şifalı sulara ayaklarınızı sokabilir ya da travertenlerin en üstte yer alan açık havuzdan mevsim koşullarına göre faydalanabilirsiniz.

Buraya giriş 50 TL olarak ücretlendiriliyor. Kırmızı Su Travertenleri olarak da adlandırılan Karahayıt Kaplıcaları’nda ise 3 adet termal su havuzu, 25 ile 50 TL arasında değişen ücretlerle ziyaretçilerini bekliyor.

Pamukkale Kaplıcaları Termal Su Özellikleri Neler?

Fiziksel Özellikler: Berrak

Kimyasal Özellikler: Kalsiyum, magnezyum bikarbonatlı ve florürlü su

Sıcaklık: 35-100 Derece

Toplam Mineralizasyon: 3180 mg/lt

Pamukkale Kaplıcaları Civarında Nerede Kalınır?

Pamukkale ve çevresinde konaklayabileceğiniz alternatiflerin sayısı bir hayli fazla. Burası yabancı turistler tarafından da tercih edilen popüler bir bölge olduğu için fiyatlar da aynı doğrultuda yükseliyor.

Richmond ve Colossae Termal otelleri, lüks arayışındakilere yarım ya da tam pansiyon konaklama seçenekleri ile önerilebilir.

Butik otel arayanlar ise, “wellness spa” ya da villa konseptinde hizmet veren otelleri mutlaka gözden geçirmeliler.

Şehir merkezindeki Dedeman Park ya da Hotel North Point gibi seçeneklerde konaklayıp Pamukkale’ye günübirlik gidenlerin sayısı da az değil.

Seçenek bol olunca, gecelik fiyatların 150 TL seviyesine kadar düştüğünü görmek mümkün oluyor. Tabii zincir otellerin suit daireleri söz konusu olursa, özellikle yüksek sezon döneminde, rahatlıkla dört haneli rakamlara da ulaşabilirsiniz. Seçim sizin.

3Çekirge, Bursa

Bursa’nın şirin semti Çekirge’de, Türkiye’nin en büyük termal zenginliklerinden biri olan Vakıfbahçe Kaplıcaları var.

Özellikle yerli turistlerin ilgi gösterdiği bu şifalı termal sular, Uludağ’ın kuzey eteklerinden çıkıyor. Yöredeki banyo uygulamasının özellikle ağrılı hastalıklara iyi geldiği belirtiliyor.

Bursa’ya kadar gelmişken Akarca, Ilıcaksu, Gemlik ve Oylat kaplıcaları da ziyaret edilebilir.

Çekirge Kaplıcaları Nerededir? Çekirge Kaplıcaları’na Nasıl Gidilir?

Çekirge adı verilen semt, Bursa ilinin Osmangazi ilçesine bağlı bulunuyor. Burası o kadar merkezi bir lokasyon ki; doğrudan şehir merkezinin bir uzantısı sayılabilir. Hal böyle olunca hem şehir içi hem de şehirler arası ulaşım alternatifleri oldukça gelişmiş durumda.

Kara Yolu: Özellikle İstanbullulardan büyük ilgi gören Bursa’ya yalnızca 2,5 saatlik bir otobüs yolculuğu ile ulaşılabiliyor. Otogar ile Çekirge arasında da hem servis hem de belediye otobüsü seçenekleri mevcut. Özel aracınız varsa Bursa şehir merkezinden sonra yalnızca 5 dakika içinde Çekirge’de olabilirsiniz.

Hava Yolu: Türkiye’nin daha uzak köşelerinden seyahat edenler için Bursa’da Yenişehir Havalimanı mevcut. Özellikle kış döneminde Uludağ’ın popülaritesi sayesinde seferler artıyor. Bursa’ya indikten sonra dilerseniz bir saatlik araç yolculuğu ile ya da toplu taşıma kullanarak 60 kilometre mesafedeki Çekirge’ye varabilirsiniz.

Çekirge Kaplıcaları Hakkında Tüm Detaylar

Deniz seviyesinden yalnızca 50 metre yükseklikte konumlanan Çekirge Kaplıcaları, doktor kontrolünde banyo uygulamaları şeklinde tavsiye edilebiliyor. Bu kaplıcaları araştırırken isminin “Vakıfbahçe Kaplıcaları” şeklinde kullanıldığına da şahit olabilirsiniz.

Çekirge Kaplıcaları’na Ait Tesisler Hangileri?

Kaplıca alanı, dört adet termal alt bölgeden oluşuyor. Bunlar; Yeni Kaplıca, Kükürtlü Kaplıca, Kaynarca ve Kara Mustafa Paşa olarak sayılabilir.

Kükürtlü Kaplıcaları şu anda Uludağ Üniversitesi tarafından kamulaştırılmış durumda ve Atatürk Rehabilitasyon ve Araştırma Merkezi olarak hizmet veriyor.

Diğer kaplıcaları ise; hamam ya da banyo şeklinde kullanabilmeniz mümkün.

Çekirge Kaplıcaları’na Giriş Ücreti Var Mı?

Dönemsel uygulamalar değişebilmekle birlikte; giriş ücretleri kadın, erkek ve çocukların kullanımına göre farklılık gösteriyor.

Kaynarca: Kadınların kullanabildiği bu banyoya giriş ücreti ise 28 TL. 7-12 yaş arasındaki çocuklardan 10 TL alınıyor. Kese, masaj ya da yağlı masaj gibi uygulamalar ek ücrete tabi. Salı günleri halk günü kapsamında 24 TL ödeyerek giriş yapmak mümkün; ancak bu uygulama 15 Mayıs-15 Ekim arasında uygulanmıyor.

Kara Mustafa: Erkeklerin kullanabildiği bu kaplıcaya giriş 33 TL, çocuklar için yine 10 TL ödeniyor. Kaplıcada ayrıca 1 saati 40 TL olan özel banyolar da var.

Yeni Kaplıca: Erkekler hamamı olarak kullanılan bu bölüm, 30 TL giriş ücretine sahip. Salı günleri ise halk günü kapsamında 25 TL ödeniyor. Kese, masaj ya da yağlı masaj taleplerinize göre 50 TL’ye kadar ilave ödeme yapmanız gerekebilir.

Çekirge Kaplıcaları Termal Su Özellikleri Neler?

Fiziksel Özellikler: Renksiz, Berrak

Kimyasal Özellikler: Bikarbonat, klorür, florür, sülfat, kalsiyum, magnezyum, sodyum, anyon ve katyon iyonlar, potasyum, lityum içeren su

Sıcaklık: 58-84 Derece

Toplam Mineralizasyon: 1150-1268 mg/lt

Çekirge Kaplıcaları Civarında Nerede Kalınır?

Konaklamanızı kaplıcaların tam kalbinde gerçekleştirmek isterseniz; kaplıca işletmelerine ait uygun fiyatlı bir otel bölümü mevcut.

Burada tek kişi 100 TL olmak üzere konaklama organize etmeniz mümkün. Çift kişilik konaklamalarda fiyat geceliği kişi başı 60 TL’ye kadar düşüyor.

Eğer Çekirge’nin şifalı sularından faydalanırken; beş yıldızlı otel konforundan da vazgeçmek istemezseniz kapalı havuzları ve özel diyet menüleri ile zincir oteller de sizleri bekliyor.

Başta Ramada ve Mercure Hotels olmak üzere dünyaca ünlü otel zincirlerinin yanı sıra butik oteller ve pansiyonlar da Çekirge Caddesi boyunca sıralanıyor.

4Gönen, Balıkesir

Gönen Kaplıcaları; Ege ve Marmara bölgelerinde yaşayanlar için bir başka şifalı çekim noktası.

Özellikle kas ve iskelet sisteminde problem yaşayanlar ve nörolojik rahatsızlığı olanlara bu turizm destinasyonu önerilebiliyor.

Gönen Kaplıcaları Nerededir? Gönen Kaplıcaları’na Nasıl Gidilir?

Marmara Bölgesi’nin güneyinde yer alan Gönen; Balıkesir iline bağlı bir ilçe.

Doğuda Manyas, kuzeyde Marmara Denizi, kuzeydoğuda Bandırma ve batıda Biga ve Yenice ilçeleri ile çevrili olan Gönen Kaplıcaları’nın doğusunda ise Balya ilçesi var.

Kara Yolu: Çanakkale ile Gönen arasında 145 km, Bandırma ile Gönen arasında ise 150 km mesafe var. Her iki komşudan da yaklaşık 2,5 saatlik bir otobüs yolculuğu ile kaplıcalara kadar varmak mümkün. Gönen’in Balıkesir şehir merkezine uzaklığı ise 114 km. Gönen ile İstanbul arasındaki mesafe 290 km.

Demir Yolu: İzmir ve Bandırma yönlerine doğru hareket eden tren seferleri, ilçenin demir yolu ulaşımının da belkemiğini oluşturuyor.

Deniz Yolu: Kaplıcalar ile Bandırma arasında 40 kilometre mesafe var. Bu da demek oluyor ki; İstanbul Bandırma arasındaki hızlı feribotu kullandıktan sonra kısa sürede Gönen’de olabilirsiniz. Hızlı feribotla yolculuk süresi de yaklaşık olarak 1 saat 45 dakika.

Gönen Kaplıcaları Hakkında Tüm Detaylar

Balıkesir’in Gönen ilçesinde Osmanlı ve Bizans dönemlerinden kalan hamamlar ve açık havuzlar mevcut. Burada yüzyıllardır turizm hekimliği ve fizik tedavi yapılıyor.

Termal havuzlara aynı zamanda oteller bünyesinde de ulaşabilirsiniz.

Gönen Kaplıcaları’na Ait Tesisler Hangileri?

Gönen’de bulunan kaplıcalar; Gönen Merkez Kaplıcaları ve Gönen Ekşidere Dağ Ilıcası olmak üzere ikiye ayrılıyor.

Merkez kaplıcaları hemen ilçe merkezinde, 70 bin metrekarelik bir doğal park üzerindeyken; Ekşidere’nin ilçe merkezine uzaklığı 13 kilometre. Bu yönde sürekli çalışan servis araçları mevcut.

Gönen Kaplıcaları’na Giriş Ücreti Var Mı?

Gönen’de ziyaret edebileceğiniz açık alanlar haricinde, kaplıca sularından daha çok oteller bünyesinde faydalanabiliyorsunuz.

Konaklama düşünmeseniz bile; günlüğü 100 TL civarında ücretlendirilen günübirlik turlar ile Gönen’deki otellerden birine giriş yapabilir ve hem termal havuzlardan hem de öğle yemeği gibi bir hizmetten yararlanabilirsiniz.

Ekşidere’de de zayıflama kompleksleri ya da oteller gibi özel tesisler bulunmakla birlikte; buradaki sıcak su ve soğuk su ılıcaları doğanın içinde keşfinizi bekliyor.

Gönen Kaplıcaları Termal Su Özellikleri Neler?

Fiziksel Özellikler: Renksiz, Berrak

Kimyasal Özellikler: Tuzlu, sülfatlı, bikarbonatlı su

Sıcaklık: 78 Derece

Toplam Mineralizasyon: 1797 mg/lt

Gönen Kaplıcaları Civarında Nerede Kalınır?

Gönen Kaplıcaları’nda 7 otelin yanı sıra; 6 pansiyon ve 1 apart otel var. Bunlardan en çok öne çıkanlar Yıldız Otel, Güneş Otel, Park Otel, Yeşil Otel, Semedan Otel, Asepsus Otel, Ateş Otel, Metsin Otel, Mola Otel, Tanrıöver Otel, Berlin Otel olarak sayılabilir.

Özellikle Yıldız Otel bünyesinde yer alan tesisler; kür merkezi olarak da Sağlık Bakanlığı onayına sahip. Yarım pansiyon hizmet veren otelde tek kişi için konaklamalar 295 TL’den başlıyor ve çift kişi için kişi başı ücret 215 TL’ye kadar düşüyor.

Daha uygun fiyatlı bir alternatif olan Yeşil Otel’de ise tek kişi 140 TL ve çift kişi başı 105 TL olmak üzere konaklayabilirsiniz.

5Gazlıgöl, Afyon

Afyon; kaplıca tatili sevenlerin favori adreslerinden yalnızca biri. Burası kış döneminde neredeyse tüm otellerde yüzde yüz civarında doluluğa ulaşıyor.

Kadın ve erkeklerin ayrı ayrı kullanabildiği tesisler sayesinde, dini inançları nedeniyle Afyon’u tercih edenlerin sayısı da oldukça yüksek.

Gazlıgöl Kaplıcaları Nerededir? Gazlıgöl Kaplıcaları’na Nasıl Gidilir?

Afyon’un Gazlıgöl Beldesi, İhsaniye ilçesine bağlı. Afyonkarahisar il merkezi ile belde arasında 25 kilometre mesafe bulunuyor.

Kara Yolu: Afyon-Eskişehir kara yolu üzerinde yer alan beldeye; şehir merkezinden sonra yarım saatlik bir yolculukla ulaşabilirsiniz. Otobüs firmaları içinde de buraya uğrayanlar ya da servis düzenleyenler mevcut.

Hava Yolu: Uzaktan gelenler için Gazlıgöl’e yakın sayılabilecek iki havalimanı var. Bunların ilki 170 kilometre mesafedeki Isparta Süleyman Demirel Havalimanı ve diğeri de 233 kilometre mesafedeki Ankara Esenboğa Havalimanı. Her iki alternatif sonrasında da araç kiralamayı düşünebilirsiniz.

Gazlıgöl Kaplıcaları Hakkında Tüm Detaylar

Kışın tam bir İç Anadolu karasal ikliminin hüküm sürdüğü kaplıcalarda kar keyfi yaşamak da mümkün. Kaplıcalardaki tesisler bu nedenle özellikle sonbahar ve kış aylarında rağbet görüyor.

Gazlıgöl Kaplıcaları’na Ait Tesisler Hangileri?

Gazlıgöl Kaplıcaları’nda da tıpkı Gönen’de olduğu gibi; otellerde konaklayarak buralardaki sıcak su havuzlarından ve fizik tedavi hizmetlerinden faydalanmak mümkün.

Bunun dışında, belediye işletmesi olan Yüntaş Gazlıgöl Kaplıcaları’nda cilt hamamı, içme hamamı, çift hamam, ikiz hamam ve saatlik özel banyolar bulunuyor.

Gazlıgöl Kaplıcaları’na Giriş Ücreti Var Mı?

Kaplıcalara günübirlik giriş yaparak termal sulardan faydalanmak isterseniz 8 TL hamam giriş ücreti ödeyebilirsiniz.

Bunun dışında, belediyeye ait tüm tesislerden faydalanmanın yolu otel konaklamasından geçiyor.

Yoğun dönemde en az 3 gecelik rezervasyon kabul ediliyor.

Gazlıgöl Kaplıcaları Termal Su Özellikleri Neler?

Fiziksel Özellikler: Renksiz, Kokusuz, Gazlı

Kimyasal Özellikler: Sodyum bikarbonat, karbondioksit, hidrojen sülfür içeren su

Sıcaklık: 64 Derece

Toplam Mineralizasyon: 3443 mg/lt

Gazlıgöl Kaplıcaları Civarında Nerede Kalınır?

Kaplıcanın belediyeye ait tesislerinde konaklama imkanı var. Sezona göre değişebilen oda fiyatları güncel olarak 70-80 TL civarında seyrediyor.

Bölgede ayrıca çok sayıda devre mülk ve termal tatil köyü fırsatı var. Başaranlar ve Özgül termal köyleri bunlar arasında başlıcaları olarak sayılabilir.

Daire kiralayabildiğiniz bu köylerde 5 kişiye gecelik 200-400 TL aralığında ödeme yapmanız mümkün.

Gazlıgöl yakınlarında ayrıca yarım pansiyon ya da tam pansiyon gibi konaklama seçenekleri ile Oruçoğlu, Çınar Hotel gibi otelleri de değerlendirmeye alabilirsiniz.

6Tuzla, İstanbul

Kaplıca tatili için mutlaka yollara düşmek ve uzaklara gitmek mi lazım? Bunun cevabı elbette ki hayır.

İstanbul’un yanı başında yer alan Tuzla, sahip olduğu şifalı sular sayesinde sağlık turizmine açılan en yakın kapınız olabilir.

Tuzla Kaplıcaları Nerededir? Tuzla Kaplıcaları’na Nasıl Gidilir?

İstanbul’un Anadolu Yakası’nın doğu ucunda yer alan Tuzla, birçok merkezi lokasyona yakın olmasıyla dikkat çekiyor. Buraya ulaşabileceğiniz çok sayıda ulaşım alternatifi de mevcut.

Kara Yolu: İstanbul gibi bir metropole tüm şehirlerden her gün, her saat başı kalkan otobüsler ile ulaşmak söz konusu. Anadolu Yakası’nın merkezi sayılan Kadıköy ile Tuzla arasında 32 kilometre mesafe var.

Hava Yolu: Tuzla için Sabiha Gökçen Havalimanı’nı tercih etmelisiniz. 14 kilometrelik mesafe ticari taksi ile bile son derece makul bir fiyata denk geliyor. Atatürk Havalimanı’nı tercih edenler için 54 kilometrelik mesafe Havaş aktarması ve toplu taşıma ile alınabilir.

Deniz Yolu: İDO Pendik Feribot İskelesi’nden sonra Tuzla Kaplıcaları yalnızca 11 kilometre. Eğer Bostancı İskelesi’ni kullanırsanız 25 kilometre sonunda kaplıcalarda olabilirsiniz.

Demir Yolu: Kaplıcalara ulaşabilmek için Haydarpaşa-Gebze banliyö trenleri kullanılabilir. Kaplıcalar İçmeler durağına yalnızca 50 metre mesafede yer alıyor.

Tuzla Kaplıcaları Hakkında Tüm Detaylar

Tuzla Kaplıcaları, Tuzla ilçesinin İçmeler olarak anılan bölümünde yer alıyor. Burası özellikle kaşıntılı dermatolojik hastalığı olanlar için doktorlar tarafından önerilebilen, yakın bir sağlık durağı. Kaplıca alanı çam ağaçları ile kaplı 70 dönümlük bir araziye sahip.

Tuzla Kaplıcaları’na Ait Tesisler Hangileri?

Kaplıca bölgesinde sıralı banyo ve içme olanaklarının yanı sıra; kaplıca havuzuna da girmek mümkün. Bölgede hem sağlık otelleri hem de günübirlik kullanılabilecek tesisler var.

Tuzla Kaplıcaları’na Giriş Ücreti Var Mı?

Tuzla Kaplıcaları’na ait tüm tesisler tek bir otel çatısı altında hizmet veriyor. 3 adet termal havuz ve içme kürü uygulamalarına sahip olan otelin mini evlerinde günübirlik bulunabilir ya da konaklamayı tercih edebilirsiniz.

Fiyatlar sezona ve oda tipine göre değişiklik gösterebilse de, kişi başı 120 TL civarında bir ücret karşılığında hem konaklama hem de tesisin havuz ve hamamlarından faydalanmak mümkün oluyor.

Çamur terapisi gibi ek uygulamalar ilave ücrete tabi.

Tuzla Kaplıcaları Termal Su Özellikleri Neler?

Fiziksel Özellikler: Berrak

Kimyasal Özellikler: Sodyum, potasyum, magnezyum, nitrat, kalsiyum, sülfat, klorür, bikarbonat içeren su

Sıcaklık: 39 Derece

Toplam Mineralizasyon: 2400 mg/lt

Tuzla Kaplıcaları Civarında Nerede Kalınır?

Tuzla kaplıca suları çevresinde karşınıza iki otel seçeneği çıkıyor. Bunlar İstanbul Medikal Termal Otel ve Tuzla Termal Tesisleri olarak sıralanabilir.

Akupunkturdan içme kürüne, inhalasyon küründen tıbbi masaja ve bilgisayarlı check up hizmetine kadar birçok hizmet de yine bu konaklama tesislerinde sunulabiliyor.

Fiyatlar için gecelik kişi başı 120-150 TL arasında değişen bir ücreti mutlaka gözden çıkarmalısınız. Yüksek sezon ile birlikte fiyatlar da artabilir.

7Çeşme, İzmir

Çeşme Plaj Çeşme Plaj

İzmir’in Çeşme ilçesini yalnızca yaz tatillerinde Ege Denizi’nin berrak suları için ziyaret ediyorsanız büyük yanılgı içindesiniz demektir.

Çeşme’de yer alan Ilıca ve Şifne beldelerinde aynı zamanda şifalı kaplıca suları var.

Özellikle Ege Bölgesi’nde yaşıyorsanız kış döneminde de hafta sonlarınızı Çeşme’de geçirmemeniz için bir neden yok.

Çeşme Kaplıcaları Nerededir? Çeşme Kaplıcaları’na Nasıl Gidilir?

Deniz seviyesindeki bu kaplıcalar, “Ilıca Kaplıcaları” ve “Şifne Kaplıcaları” olarak da anılıyor. İki belde arasında yalnızca 5 kilometre mesafe var. İzmir şehir merkezinin 80 kilometre batısında yer alan kaplıcalara birçok farklı ulaşım aracı ile ulaşabilirsiniz.

Kara Yolu: İzmir-Çeşme otoyolunu kullanarak özel araçla ya da otobüsle Ilıca’ya varmak mümkün. Yolculuk yaklaşık 1 saat sürüyor.

Hava Yolu: Adnan Menderes Havalimanı ile Çeşme şehir merkezi arasında yine 1 saatlik mesafe mevcut. Yaz döneminde hava yolu firmalarına ait özel Çeşme servislerini kullanmanız mümkün.

Çeşme Kaplıcaları Hakkında Tüm Detaylar

Böbrek ve idrar yolu hastalıkları ya da metabolizma bozuklukları için alternatif bir tedavi seçeneği sunabilen bu şifalı sular deniz seviyesinde olmalarıyla da dikkat çekiyor.

Çeşme bu bakımdan deniz suyu ile termal suların bu derece iç içe geçtiği az sayıdaki yerden biri olma özelliğine sahip.

Çeşme Kaplıcaları’na Ait Tesisler Hangileri?

Termal suları kullanan oteller genellikle dev otel zincirlerine ait. Dolayısıyla buralarda günübirlik bir SPA randevusu ile kaplıca ihtiyaçlarınızı karşılayabilir; hamam ve saunadan da faydalanabilirsiniz.

Çeşme Kaplıcaları’na Giriş Ücreti Var Mı?

Kaplıca hizmetleri otellerin elinde bulunduğu ve açık bir kaplıca havuzu bulunmadığı için ödeme yapmanız gerekecek.

Otel fiyatları sürekli değişkenlik gösterdiğinden güncel bilgiyi otellerden alabilirsiniz ancak listedeki kaplıca alternatifleri içinde en pahalısının Çeşme olduğunu belirtmek hata olmaz.

Çeşme Kaplıcaları Termal Su Özellikleri Neler?

Fiziksel Özellikler: Berrak, hafif sarı

Kimyasal Özellikler: Sodyum, klorür, magnezyum, metaborik asid ve florürlü su

Sıcaklık: 42-55 Derece

Toplam Mineralizasyon: 20,082 mg/lt

Çeşme Kaplıcaları Civarında Nerede Kalınır?

Radisson, Sheraton, Altınyunus gibi lüks otellerin her birinde şifalı sularla SPA imkanları mevcut.

Ilıca’da yer alan Radisson Blu otelinin içinde bir termal kaplıca olmasının yanı sıra, plajında bile deniz suyuna karışan termal kaynaklar olduğundan söz ediliyor.

Diğer Çeşme otelleri de Topan ve Hamidiye adı verilen termal su kaynaklarından çıkan suyu otel bünyesine taşıyabiliyor.

Çeşme’de kaplıca konaklaması için kış dönemini tercih ederseniz; düşük sezon nedeniyle otellerin sunduğu avantajlı fiyatlardan da yararlanabilirsiniz.

8Simav, Kütahya

Simav Eynal Kaplıcaları olarak bilinen kaplıcalar da Türkiye’de kaplıca tatilinin olmazsa olmaz adresleri arasında.

Kaplıcalar aynı zamanda, Kütahya’nın en önemli turistik değeri olarak da işaret edilebilir.

Simav Kaplıcaları Nerededir? Simav Kaplıcaları’na Nasıl Gidilir?

Simav ilçe merkezine 4 kilometre mesafede yer alan kaplıcalar için başta kara yolu olmak üzere çeşitli seçenekleriniz mevcut.

Kara Yolu: Uşak-Balıkesir karayolu üzerinde yer alan Simav’a Anadolu’nun birçok ilinden günlük düzenlenen otobüs seferleri ile ulaşılabilir. Otobüs yolculuğu İzmir’den Kütahya’ya kadar yaklaşık 3,5 saat sürüyor.

Demir Yolu: Tavşanlı ilçesinde bulunan tren istasyonunu kullanmak isterseniz, trenden indikten sonra Simav’a kadar 90 kilometre daha ilerlemelisiniz.

Hava Yolu: Kütahya’ya en yakın havalimanı olarak İzmir’deki Adnan Menderes Havalimanı gösterilebilir. Aradaki 225 km mesafe nedeniyle yolculuk sonrasında araç kiralamanızda fayda var. Bir diğer seçenek de İzmir Adnan Menderes Havalimanı’ndan İzmir Otogarı’na otobüs (ESHOT) ile giderek oradan Kütahya otobüsüne binmek.

Simav Kaplıcaları Hakkında Tüm Detaylar

Böbrek taşlarından cilt hastalıklarına, sedef hastalığından kireçlenmeye kadar birçok farklı sağlık sorununda olumlu etkiler gösterdiği iddia edilen şifalı sular, yerli turistlerin de odak noktasında. Burada hem belediyenin hem de özel işletmelerin yatırımları var.

Simav Kaplıcaları’na Ait Tesisler Hangileri?

Belediye tarafından işletilen Eynal Kaplıcaları Tesisleri’nde apart ve konaklama imkanlarının yanı sıra günübirlik ziyaretçiler için aquapark, havuz ve hamamlar var.

Simav Kaplıcaları’na Giriş Ücreti Var Mı?

Ağırlıklı olarak tesisleri yöneten belediye olduğu için, Kütahya gibi mütevazı bir şehirde fiyatlar da son derece uygun.

Apart konaklamalarda bile fiyat 100 TL pek seviyesini aşmadığından bu yolu izlemek daha doğru olabilir.

Konaklama için vaktiniz yoksa hamam, masaj ya da kese gibi işlemlere sembolik ödemeler yapabilirsiniz.

Simav Kaplıcaları Termal Su Özellikleri Neler?

Fiziksel Özellikler: Hipotonik su grubu

Kimyasal Özellikler: Sodyum bikarbonat, kalsiyum, sülfat içeren su

Sıcaklık: 70-97 Derece

Toplam Mineralizasyon: 2000 mg/lt

Simav Kaplıcaları Civarında Nerede Kalınır?

Belediyeye ait 850 yatak kapasiteli 2 otelin yanı sıra, apart üniteleri tercih etmeniz de mümkün. Buralarda termal banyo imkanı sunuluyor.

Balkonsuz odalarda kişi başı fiyat 50 TL seviyesine kadar düşerken en çok 100 TL ödeyerek gecelik konaklama şansı elde etmek mümkün.

Ayrıca Kütahya ve çevresinde termal suların yer aldığı özel işletmeli otel, pansiyon ve apartların sayısı da az değil.

9Haymana, Ankara

Türkiye’nin başkenti Ankara, termal sular bakımından da başkent olma özelliğini sürdürüyor.

Şehrin güneyinde, deniz seviyesinden 1200 metre yükseklikteki kaplıca alanı Türk sağlık turizmi için mihenk taşlarından biri.

Haymana Kaplıcaları Nerededir? Haymana Kaplıcaları’na Nasıl Gidilir?

Haymana ilçe merkezinde yer alan Haymana Kaplıcaları; Ankara şehir merkezine ise 73 kilometre mesafede. Burası için İç Anadolu’nun kalbi demek hata olmaz.

Kara Yolu: Ankara ile Haymana arasında düzenli olarak toplu taşıma seferleri mevcut. Türkiye’nin her yerinden Ankara Otogarı’na otobüsle ulaştıktan sonra yaklaşık 1 saatlik bir yolculuk daha yaparak kaplıcalara varabilirsiniz.

Hava Yolu: Ankara Esenboğa Havalimanı ile Haymana arasında 100 kilometre mesafe var. Bu da demek oluyor ki; Ankara’ya ulaştıktan sonra da taksi, araç kiralama ya da toplu taşıma seçeneklerini gözden geçirmelisiniz.

Haymana Kaplıcaları Hakkında Tüm Detaylar

Her yıl Haziran ayında Haymana Kaplıca Festivali ve Kültür Şenliği’ne de ev sahipliği yapan bu yer, suların şifasına inananlar için gerçekten özel bir bölge.

Özellikle Anadolu’dan yola çıkacak olan ziyaretçiler için en yakın durağın Haymana olduğunu da belirtebiliriz.

Haymana Kaplıcaları’na Ait Tesisler Hangileri?

Burada 1991 yılından bu yana Haymana Belediyesi tarafından işletilen Medrese Kaplıcası mevcut.

Kadınlar ve erkekler için ayrı bölümler olmak üzere toplam 150 kişi kapasitesi olan kaplıcalar, soyunma kabini ya da dinlenme lobisi gibi ek hizmetler de sunuyor.

Ayrıca tesiste 2 adet özel jakuzi var.

Diğer kaplıca alanları ise Seyran Kaplıca ve Merkez Kaplıca olmak üzere isimlendiriliyor.

Haymana Kaplıcaları’na Giriş Ücreti Var Mı?

Belediye tarafından işletilen Cimcime Sultan Otel bünyesindeki Merkez Kaplıca’yı ister konaklamalı isterseniz de günübirlik ziyaret edebilirsiniz. Günübirlik ziyaret fiyatları oldukça makul.

Konaklama, sabah kahvaltısı ve akşam yemeği dahil olduğunda bile fiyatlar 120 TL seviyesinde.

Medrese ve Seyran Kaplıcaları için tadilat söz konusu olabildiğinden, buraların çalışma durumunu kontrol etmenizde fayda var.

Haymana Kaplıcaları Termal Su Özellikleri Neler?

Fiziksel Özellikler: Renksiz, kokusuz

Kimyasal Özellikler: Bikarbonat, kalsiyum, sodyum, magnezyum ve karbondioksitli su

Sıcaklık: 44 Derece

Toplam Mineralizasyon: 882 mg/lt

Haymana Kaplıcaları Civarında Nerede Kalınır?

Cimcime Sultan Termal Otel, belediye tarafından işletilmesi nedeniyle akla gelen ilk termal tesis.

Otelde 0-6 yaş çocuklardan ücret alınmazken; 12 yaşına kadar çocuklar da 40 TL olarak ücretlendiriliyor.

Özel aile kabinlerinden ve mevsime göre açık ya da kapalı sıcak su havuzlarından faydalanabilirsiniz.

2 kişilik konaklama ücretleri güncel olarak 160 TL olarak ilan edilmiş durumda.

Grannos Termal Otel, Midas Hotel Haymana ya da Ravza Termal Kaplıca Oteli de tercih edebileceğiniz diğer başlıca seçenekler arasında.

10Kozaklı, Nevşehir

Nevşehir’de Peri Bacaları’nı seyre dalarken şifalı sulardan da faydalanmak geçerli bir seçenek.

İç Anadolu Bölgesi’nde yer alan bu rüya şehir, termal kaynakları nedeniyle de ziyaretinizi fazlasıyla hak ediyor.

Kozaklı Kaplıcaları Nerededir? Kozaklı Kaplıcaları’na Nasıl Gidilir?

Nevşehir’in Kozaklı ilçesinde bulunan kaplıca alanı, Kayseri-Ankara kara yolunun kuzeyinde yer alıyor. Kayseri’deki havalimanını kullanmak da farklı bir ulaşım seçeneği.

Kara Yolu: Özel araçla seyahat ediyorsanız; Kayseri-Ankara kara yolunun 50. kilometresinden saparak 23 kilometre kadar da kuzeye ilerleyebilirsiniz. Otobüsle ilerlerken ise Topaklı’da inip Kozaklı’ya aktarma yapmak gerekiyor.

Hava Yolu: Nevşehir Kapadokya Havalimanı ile Kozaklı arasında 80 kilometre var. 100 kilometre bandında ise, yılın her mevsimi daha sık olan sefer sayısı ile Kayseri Havalimanı mevcut.

Kozaklı Kaplıcaları Hakkında Tüm Detaylar

A ve C grubu şifalı sular grubuna gelen Kozaklı termal sularının ünü, Kapadokya’ya gelen turistlerin de sayesinde yurt dışına taşmış durumda. Burada toplamda binlerce yatak kapasitesine sahip tesisler var.

Kozaklı Kaplıcaları’na Ait Tesisler Hangileri?

Kozaklı’da 3 ana termal su kaynağından bahsediliyor. Bunlardan ilki eski Belediye Hamamı, ikincisi ise Uyuz kaynağı. Üçüncü kaynak sondaj kuyusu olarak kullanılıyor.

Ürgüp’te ve Avanos’ta da farklı termal tesisler mevcut. Termal sulara daha çok oteller kapsamında ulaşılıyor. Şifalı sular odaların içine kadar her yere rahatlıkla ulaşıyor.

Kozaklı Kaplıcaları’na Giriş Ücreti Var Mı?

Otel olarak hizmet veren tesislerin SPA bölümlerine günübirlik giriş yapmak da söz konusu.

Böyle bir tatil için Erciyes Kayak Merkezi’ni ya da Kapadokya’yı da kapsayan turlardan faydalanmak isteyebilirsiniz.

Yarım pansiyon gecelemenin bile 200 TL civarında olduğu düşünüldüğünde fiyatlar yüksek sayılmaz.

Kozaklı Kaplıcaları Termal Su Özellikleri Neler?

Fiziksel Özellikler: Renksiz

Kimyasal Özellikler: Sodyum, kalsiyum, klor içeren su

Sıcaklık: 43-93 Derece

Toplam Mineralizasyon: 2165 mg/lt

Kozaklı Kaplıcaları Civarında Nerede Kalınır?

Kozaklı civarında konaklayabileceğiniz başlıca oteller; Roza Resort, Gündüz Termal, Çiftçiler Termal, Altınsu Termal ve Yapı-Sel Termal olarak sayılabilir.

Bölgede ayrıca 12 ay boyunca hizmete açık bulunan Belediye Kaplıca Tesisleri ve Özel İdare Motelleri var. Buralarda daha uygun fiyata konaklama şansı bulabilirsiniz.

Sınırlı süreli olarak hizmet veren termal oteller ise Erdem Termal, Uğur38 Termal ve Sezerler Termal olarak sıralanabilir. Bu bölgelerde hizmet sezonu 3 ya da 6 ayla sınırlı tutuluyor.

 

Yayın Tarihi
12.12.2022
Bu haber 12886 kişi tarafından okunmuştur.

Çerez Kullanımı

Kullandığımız çerezler hakkında bilgi almak ve haklarınızı öğrenmek için Çerez Politikamıza bakabilirsiniz.

Daha Fazla