Dünyanın en büyük turizm fuarı ITB Berlin, 60’ıncı yılında kapılarını Orta Doğu’daki gerilimin gölgesinde açtı. Türkiye’nin 144 firma ve 51 kurumla çıkarma yaptığı fuarda, bu yılın parlayan yıldızı Çanakkale oldu.
Turizm sektörünün kalbi, 60 yıllık mirası kutlamak üzere Berlin’de atıyor. "60 Yıllık Mirasın Ardındaki Hikayeleri Keşfedin" sloganıyla kapılarını açan ve 5 Mart’a kadar sürecek olan ITB Berlin, 160’tan fazla ülkeden yaklaşık 6 bin katılımcıyı ağırlıyor. Ancak bu dev buluşma, ABD ve İsrail’in İran’a yönelik saldırılarıyla tırmanan bölgesel savaş atmosferinin yarattığı endişeyle başladı.
Türkiye’den Dev Çıkarma: 700 Metrekarelik Pavilyon
Türkiye, Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı (TGA) öncülüğünde 3.2 numaralı holde, 700 metrekarelik devasa bir alanda temsil ediliyor. Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un katılmadığı fuarda, Türkiye’nin tanıtımını sektör temsilcileri omuzladı. Toplam 144 firma ve 51 kamu kurumu, Türkiye’nin turizm potansiyelini küresel piyasaya sunuyor.
Savaş ve İptaller
Orta Doğu'da tırmanan gerilim fuar koridorlarında da hissediliyor. İsrail, savaş durumu nedeniyle fuar katılımını son anda iptal ettiğini duyurdu. Bazı katılımcıların ise uçuş sorunları nedeniyle Berlin’e ulaşamadığı belirtildi. Alman Seyahat Acenteleri Birliği (DRV) Başkanı Albin Loibl, bölgedeki gelişmeleri endişeyle takip ettiklerini ve gerilimin bir an önce düşmesini umut ettiklerini ifade etti.