Miarosa Otelleri ve VN Turizm Koordinatörü Feridun Ergün, koşu tutkusu ile turizm sektöründe olduğu kadar spor dünyasında da adından söz ettirmeye devam ediyor. Daha önce Berlin, New York, Sydney ve Boston Maratonları’nıbaşarıyla tamamlayan Ergün, geçtiğimiz günlerde ABD’de düzenlenen Chicago Maratonu’nu da koşarak dünyanın en büyük ve en prestijli 7 maratonundan 5’ini bitiren Türk turizmciler arasına adını yazdırdı.
ANEX ve Adopen’in sponsorluğunda koşan Feridun Ergün, topladığı sponsorluk gelirlerini Türk Eğitim Vakfı’na (TEV) bağışlayarak anlamlı bir sosyal sorumluluk projesine de imza atıyor. Ergün, TEV aracılığı ile 50 üniversite öğrencisinin 4 yıllık eğitim bursunu karşılama hedefinde önemli bir yol kat etti.
“Bir Hayalim Daha Gerçek Oldu”
Chicago Maratonu’nun ardından duygularını paylaşan Feridun Ergün şunlaarı söyledi:
“Bu maraton ile yurt içi ve yurt dışındaki 16. maratonumu bitirdim. 7 yıldıza 2 tane kaldı. Dünyanın bilinen en büyük maratonlarından 5’ini tamamlamış oldum. Şimdi sırada İspanya-Valencia Maratonu var. Burada geçen sene de koşmuştum, bu sene yeniden katılmak istiyorum. ‘7 maraton ve 7 kıta’ hedefimi tamamlamak için Londra ve Tokyo maratonlarına da katılmak istiyorum. 50 üniversite öğrencisine burs sağlama kampanyam da devam ediyor.”
Hedef: Londra ve Tokyo Maratonları
Dünyanın en çok bilinen ve en çok katılım gösterilen Londra ve Tokyo Maratonları, Feridun Ergün’ün hedef listesindeki son iki önemli etap olarak dikkat çekiyor. Ergün, bu iki maratonu da başarıyla tamamlaması halinde “World Marathon Majors” serisini tamamlayan elit koşucular arasında yer alacak.
Turizm Sektöründen Sosyal Sorumluluğa Örnek Bir İsim
Turizm sektöründeki kariyerini spor ve sosyal sorumluluk projeleriyle taçlandıran Feridun Ergün, koşu tutkusunu eğitime destek amacıyla birleştirerek hem spora hem de gençlerin geleceğine katkı sağlıyor. Ergün'ün hikayesi, turizm dünyasında ilham veren başarı öykülerinden biri olarak öne çıkıyor.