Antalya turizminin mevcut durumu, sorunları ve gelecek projeksiyonları, 10. Turizmdays.com Yazarlar Buluşması’nda ele alındı. Antalya Valisi Hulusi Şahin’in onur konuğu olduğu zirvede, sektörün duayen isimleri kentin turizm vizyonunu konuştu.
Gelenekselleşen ve bu yıl 10’uncusu düzenlenen Turizmdays.com Yazarlar Buluşması, Concorde Deluxe Resort Hotel'in ev sahipliğinde gerçekleştirildi. Concorde Deluxe Resort Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Erkan Yağcı’nın ev sahipliği yaptığı toplantıya, Antalya Valisi Hulusi Şahin onur konuğu olarak katılarak sektöre dair önemli değerlendirmelerde bulundu.
Antalya Turizminde Mevcut Durum ve Gelecek Stratejileri
Sıcak ve samimi bir sohbet ortamında, yemek eşliğinde gerçekleşen toplantıda Vali Hulusi Şahin, Antalya turizmindeki son gelişmeler, karşılaşılan yapısal sorunlar ve bu sorunlara yönelik yürütülen çalışmalar hakkında yazarlara detaylı bilgiler verdi. Vali Şahin, Antalya’nın dünya turizmindeki lider konumunu pekiştirmek için tüm paydaşların eşgüdüm içinde çalışmasının önemine dikkat çekti.
Sektörün Dev İsimleri Bir Arada
Toplantı, turizmin farklı kollarından (konaklama, acente, havacılık, hukuk, sağlık turizmi ve dijital pazarlama) çok sayıda uzman ismi bir araya getirerek tam bir "ortak akıl" platformu oluşturdu. Katılımcılar arasında şu isimler yer aldı:
Korhan Alşan (MK Group Yönetim Kurulu Üyesi)
Dr. Erkan Yağcı (Concorde Deluxe Resort)
Recep Yavuz (NBK Touristik Genel Müdürü)
Serdar Bayraktar (LMX Tour Türkiye Genel Koordinatörü)
Hakan Diribaş (Mars Online Dijital Satış & Pazarlama)
Dr. Recai Yılmaz (İSİS Türkiye Genel Müdür Yardımcısı)
Dr. Türkay Belen (Sağlık Turizmi & Obezite Uzmanı)
Erdi Özen (J'adore Deluxe Hotel Genel Müdürü)
Ülkay Atmaca, Volkan Şimşek, Hediye Çete (Otel Yöneticileri)
Nuri Civinti (Havacılık), Av. İslam Amirhan, Fikri Cinokur ve Emin Demir (Turizmdays.com).
Anlamlı Teşekkür Plaketi
Toplantının sonunda Turizmdays.com’un imtiyaz sahibi Emin Demir, kentin turizmine sağladığı katkılardan ve sektöre olan yakın ilgisinden dolayı Antalya Valisi Hulusi Şahin’e; misafirperverliği ve ev sahipliği için ise Dr. Erkan Yağcı’ya birer teşekkür plaketi takdim etti.
"Turizm Yüzyılı" Hedefinde Güç Birliği
Yazarlar Buluşması, Antalya’nın sadece bir tatil destinasyonu değil, aynı zamanda çözüm üreten bir turizm merkezi olduğunu bir kez daha kanıtladı. Toplantıda ele alınan başlıkların, 2026 sezonu öncesi sektör paydaşlarına yol göstermesi bekleniyor.