Türkiye’nin köklü otel markalarından Alkoçlar Exclusive, iflas sonrası icradan satışa çıkıyor. Usta oyuncu Hülya Koçyiğit’in damadı Ender Alkoçlar’a ait marka için 5 milyon TL muhammen bedel belirlenirken, ilk açık artırma 9 Mart’ta yapılacak.
Türkiye turizm sektörünün köklü markalarından Alkoçlar Exclusive, iflas sürecinin ardından icradan satışa çıkıyor. İstanbul 3. İcra Dairesi tarafından yapılan duyuruya göre, tescilli marka için 5 milyon TL muhammen bedel belirlendi. İlk açık artırma 9 Mart’ta gerçekleştirilecek.
70 yıllık turizm markası satışta
Marka, usta oyuncu Hülya Koçyiğit’in damadı Ender Alkoçlar’a ait olup, 1400 yatak kapasiteli üç otelin işletmecisi olarak tanınıyordu. 1950’li yıllardan bu yana faaliyet gösteren Alkoçlar, Türkiye’nin en eski yerli otel zincirlerinden biri olarak sektörde önemli bir konuma sahipti.
Engin Alkoçlar öncülüğünde özellikle 2000’li yıllarda kayak ve deniz turizminde üst segment standartlar belirleyen marka, bir dönem 21 yurtiçi ve yurtdışı otel işletmesiyle hizmet verdi. Konaklama ve eğlence konseptini bir araya getiren projeleriyle dikkat çekti.
Konkordato ve iflas süreci
Şirket, yaşadığı mali sıkıntılar nedeniyle 2018 yılında konkordato talebinde bulundu. Bu süreçte Bodrum ve Alaçatı’daki tesisler faaliyetlerini durdurdu. Finansal darboğazı aşamayan şirket, 60 milyon TL’yi aşan borç yüküyle iflas etti.
2020 yılında turizm ve konaklama bölümünü kapatma kararı alan şirket, otellerini devretti. Veda mesajında misafirlere, çalışanlara ve seyahat acentelerine teşekkür edildi.
Yeni sahibi kim olacak?
İcra yoluyla satışa çıkarılan marka için belirlenecek yeni sahip, Türkiye turizm sektöründe bilinirliği yüksek ve köklü bir ismi devralma fırsatı yakalayacak. 9 Mart’ta yapılacak açık artırma, sektör tarafından yakından takip ediliyor.