"Mardin’den Orta Asya’ya – Bir Turizmcinin Hayat Yolculuğu" kitabının yazarı ve turizm sektörünün deneyimli ismi Orhan Sancar, Seyit Mustafa Çelik Fen Lisesi’nde düzenlenen Kariyer Günleri kapsamında öğrencilerle bir araya geldi. Sancar gençlere, "Hayal kurun ama mutlaka plan yapın" mesajını verdi.
Eğitim ve vizyonu bir araya getiren prestijli bir etkinlik seyahat ve turizm dünyasının duayen ismini gençlerle buluşturdu. Seyit Mustafa Çelik Fen Lisesi tarafından organize edilen Kariyer Günleri etkinliklerinin bu haftaki konuğu, uluslararası başarılarıyla tanınan duayen turizmci ve yazar Orhan Sancar oldu. Yaklaşık 100 öğrencinin, okul yöneticilerinin ve öğretmenlerin katıldığı söyleşi büyük bir ilgi ve beğeniyle takip edildi.
Nusaybin’den Boğaziçi’ne, Orhan Sancar’ın İlham Veren Başarı Hikayesi
Program, görevli bir öğrencinin açılış sunumu ve okul yönetiminin hoş geldiniz konuşmalarıyla başladı. Ardından, Orhan Sancar’ın mesleki ve kişisel hayat yolculuğunu özetleyen kısa bir video gösterimi gerçekleştirildi.
Söyleşi bölümünde samimi ve etkileyici bir dil kullanan Sancar; Nusaybin’de geçen çocukluk yıllarından Boğaziçi Üniversitesi’ne uzanan eğitim serüvenini, turizm sektörüne attığı ilk adımları ve Sovyetler Birliği’nin dağılmasının ardından Rusya ile Orta Asya pazarlarında gerçekleştirdiği vizyoner girişimleri öğrencilerle paylaştı.
"Nereden Geldiğinizle Değil, Nereye Gitmek İstediğinizle Şekillenirsiniz"
Geleceğin lider adaylarına altın değerinde tavsiyelerde bulunan usta turizmci Orhan Sancar, hayat felsefesini şu güçlü cümleyle özetledi:
“İnsan nereden geldiğiyle değil, nereye gitmek istediğiyle şekillenir. Hayal kurun ama o hayallere ulaşmak için mutlaka plan yapın.”
Gençler İçin Kitap İmza Günü ve Plaket Takdimi
Soru-cevap bölümüyle oldukça dinamik ve interaktif şekilde devam eden programın sonunda, Seyit Mustafa Çelik Fen Lisesi okul yönetimi tarafından Orhan Sancar’a teşekkür plaketi takdim edildi.
Etkinliğin en heyecanlı anlarından biri de imza töreni oldu. Katılımcılara ücretsiz olarak dağıtılan “Mardin’den Orta Asya’ya – Bir Turizmcinin Hayat Yolculuğu” adlı kitap, yazar Orhan Sancar tarafından öğrenciler için tek tek imzalandı. Geleceğe umutla bakan gençlerin duayen turizmciyle çektirdiği hatıra fotoğraflarının ardından organizasyon başarıyla sona erdi.