Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı (TGA), 2025 yılının Ocak-Temmuz döneminde topladığı konaklama vergisi, turizm payı ve devlet desteğiyle birlikte gelirlerini geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 20 artırarak 4,5 milyar TL’ye yaklaştı.
Konaklama Vergisi Tahsilatı Düştü
Turizmdatabank’ın Hazine ve Maliye Bakanlığı verilerinden derlediği bilgilere göre, 2025 yılının 7 aylık döneminde otellerden alınan konaklama vergisi tahsilat oranı yüzde 85,9’dan yüzde 84,2’ye geriledi.
Turizm Payı 2,5 Milyon TL’yi Aştı
TGA’nın turizm sektöründen topladığı turizm payı ise aynı dönemde yüzde 19 artışla 2 milyon 464 bin TL seviyesine ulaştı. Bu artış, turizm gelirlerindeki büyümeyle paralel olarak değerlendiriliyor.
Devlet Desteği 2 Milyar TL Oldu
Ajansın Kültür ve Turizm Bakanlığı üzerinden aldığı devlet desteği de 2025’in Ocak-Temmuz döneminde yüzde 22 artarak 2 milyar TL oldu.
Toplam Kaynak 4,5 Milyar TL’ye Yaklaştı
Böylece TGA’nın konaklama vergisi, turizm payı ve devlet yardımı kalemlerinden elde ettiği toplam kaynak, 2025’in ilk 7 ayında geçen yıla göre yüzde 20 artışla 4,5 milyar TL’ye yaklaştı.