Kurlar Yükleniyor...
TURİZMCİNİN GÖZÜ GENÇ VE NİTELİKLİ ALMAN TURİSTTE
TURİZM

TURİZMCİNİN GÖZÜ GENÇ VE NİTELİKLİ ALMAN TURİSTTE

ZAFER ALKAYA: ‘’TURİZM’DE 2024 HEDEFİ, EKONOMİK ÜRÜNLERDE ULAŞTIĞIMIZ BAŞARIYI ÜST SEGMENT ÜRÜNLERDE DE YAKALAMAK”

Cornelia Diamond Golf Resort Spa ve Cornelia De Luxe Resort Spa Otelleri ile Azure Villaları,  Cornelia Golf Club, Cornelia Sport Club, Crassula Ayurvedik Detoks ve Anti - Aging Merkezi, NEST Uluslararası  Kongre ve Fuar Merkezi’nden oluşan Cornelia Grubu, yeni pazarlarla büyüyerek 2023 yılında 72 ülkeden misafir ağırladı. Cornelia Diamond Golf Resort SPA Genel Müdürü Zafer Alkaya,  Antalya ve Belek bölgesinde turizmin 2023 yılını değerlendirdi ve 2024 çalışmaları, hedefleri hakkında bilgi verdi. .

 

Zafer Alkaya, yaptığı açıklamada; “ 2023 yılında, ilgi ve turist sayısı olarak beklenenin çok üstünde bir sayıya ulaşıldı. Ancak, bu yıl üst segment ürünlere ilgi beklentilerimizin oldukça altında gerçekleşti” dedi.

 

Zafer Alkaya; “ Biz, Cornelia Otelleri olarak Belek bölgesinde ki tesislerimizde, misafirlere “Tailor Made – Kişiye özel hizmet” anlayışı ile her bir misafirimizi kendini özel hissedeceği nitelikli turizm anlayışıyla ağırlıyoruz. Gerek Cornelia Otelleri, gerekse Belek bölgesinde hizmet veren tüm oteller olarak, misafirlerimize üst segment ürünlerin ağırlıkta olduğu ve dünyada başka bir ülkede kolay kolay bulamayacakları nitelikte, kişiye özel tatil olanağını sunuyoruz. Akdeniz çanağındaki rakiplerimiz, İspanya, Portekiz, Yunanistan gibi ülkelerden çok daha kaliteli hizmet veriyoruz.  Bizim sunduğumuz hizmet, robotik bir hizmet asla olmayıp, tam anlamıyla bir gönül hizmetidir. Bu farkımızı 2024’de mutlaka dünyaya, özellikle Avrupa’ya asla yılgınlığa düşmeden yeniden anlatmamız gerekiyor. Özellikle de, turizmin başkenti Antalya, ürün ve hizmet yağmuru ile her şey dahil hizmette tüm dünya turistlerinin ilgi odağı olmayı başarmıştır. Biz, Azure Villalarımız başta olmak üzere Belek bölgesinde, lüks anlamında dünyanın en kapsamlı, nitelikli ürünlerinden birine sahibiz. İnsanların kusursuz hizmet alacakları bir sistemi kurduk. Kaliteden hiç ödün vermeden, kaliteyi hiç aksatmadan Cornelia Grubu olarak hem bizim hem de tüm Antalya ve Belek bölgesinin lüks turizm anlamında, İspanya, Portekiz, Yunanistan gibi rakiplerimizle en iyi şekilde rekabet edebilecek düzeydeyiz” şeklinde konuştu.

 

Zafer Alkaya, daha izole olduğu için Azure Villaları, Suitler, Villa tipi odalar ve Göl evlerine ilginin bu yıl yerli turistte daha fazla olduğunu ve 2024 yılında da bu ilginin artarak devam edeceğinin sinyallerini aldıklarını söyledi.

 

Alkaya; “Erken rezervasyonda şu anda Rusya, İngiltere, BDT Ülkeleri, Romanya gibi ülkeler başta olmak üzere rezervasyonlar iyi bir seyir takip ediyor. İç pazarda da erken rezervasyon etkili bir rol alma aşamasına gelmiştir” diye konuştu.

 

 

Cornelia Diamond Golf Resort Spa Genel Müdürü Zafer Alkaya; “ 2023 yılı turist sayısı bakımından rekor sayıya ulaştık, ancak özellikle ekonomik ürünlere ilgi yüksek oldu. Üst segment ürünler ise bu anlamda aynı ilgiyi görmedi. 2024 yılı için doğru stratejilerle, “Doğru Fiyat” adımı ile amacını aşan indirimlerden kaçınarak, üst segment ürünlere yönelik Turistlerin ilgisini yeniden güçlendirmek istiyoruz” şeklinde konuştu.

 

TURİZMCİNİN GÖZÜ GENÇ VE NİTELİKLİ ALMAN TURİSTTE

 

Ürün ve hizmet kalitesiyle Akdeniz çanağındaki diğer turizm şehirlerinden ayrışan  Antalya, önümüzdeki dönemde genç ve nitelikli turiste odaklanacak. Sürdürülebilir turizm için doğru fiyattan taviz verilmemesi gerektiğini vurgulayan Cornelia Diamond Golf Resort & Spa Genel Müdürü Zafer Alkaya, “Sürdürülebilir turizm için ürünlerimizi kesinlikle hak ettiği doğru fiyattan satmalı ve gereksiz indirimlerden kaçınmalıyız” diyor.

 

Rusya-Ukrayna savaşı, deprem, seçim dönemi ve enflasyona rağmen 2023 yılını genel manada beklentilerin üstünde geçiren Türkiye turizm sektörü, 2024’e daha da umutlu giriyor. Resort turizminin Türkiye’deki en önemli destinasyonlarından Antalya’daki turizm aktörleri, yeni sezonda genç ve nitelikli turisti bölgeye çekmek için harekete geçti. 2023 yılında 72 ülkeden turisti ağırlayan Cornelia Diamond Golf Resort & Spa’nın Genel Müdürü Zafer Alkaya, “2023 sezonu, turist sayısı anlamında iyi bir yıl oldu. Ancak, üzülerek gördük ki, üst segment ürünlerin satışı beklediğimiz, düzeyde gerçekleşmedi. Ülkemiz turizmi sadece ekonomik ürünleri talep eden turistin gözdesi olmak yerine, her segmentten ürünü  talep edebilen ve bu anlamda aradığını bularak mutlu olan turistin gözdesi olmayı başarmalıdır. Sorunun çözümü Turizmdeki tüm paydaşların üzerine düşeni layıkıyla yapabilmesindedir. Sürdürülebilir turizm için ürünlerimizi kesinlikle hak ettiği doğru fiyattan satmalı ve gereksiz indirimlerden kaçınmalıyız” dedi.

 

CORNELIA OTELLERİ, PAZAR ÇEŞİTLİLİĞİNİ HER YIL ARTTIRMAYA DEVAM EDİYOR

 

Cornelia Diamond Golf Resort & Spa Genel Müdürü Zafer Alkaya, İstanbul’da düzenlediği basın toplantısında Türkiye turizminin 2024 yılı beklentilerine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Rusya, Ukrayna gibi Türkiye’nin önemli turizm pazarlarında yaşanan krizlerin turizmde pazar çeşitliliğinin önemini bir kez daha ortaya koyduğuna dikkat çeken Alkaya şunları kaydetti:

 

“Biz geçen yıl 72 ülkeden turist ağırladık. Amacımız her geçen yıl bu sayıyı artırmak. Örneğin, Almanya çok önemli bir lokomotif pazar. Ancak sadece yaş almış, emekli  Almanlara hitap etmenin yanında, genç Almanları da ülkemize kazandırmamız gerekiyor. Emekli Almanlar turizmdeki durgun dönemler için turizm hareketimize çok önemli katkılar sağlamışlardır. Ancak bizim artık harcama eğilimi yüksek, farklı tatil anlayışına sahip genç jenerasyonu da ülkemize çekmemiz lazım. Bunun için genç Almanların da eğlenebilecekleri, istedikleri eğlence ortamını bulacakları ve gönüllerine göre bir tatil yapabilecekleri olanakları oluşturmalıyız. Böylesi bir durum turizm hareketimize yeni  ve farklı bir dinamizm kazandıracaktır.

 

İngiltere pazarı, son yıllarda  gösterdiği gelişmeyle üçüncü kaynak pazarımız olma yolunda ilerlemektedir.  Doğu Avrupa pazarlarında ki tablo,  2024 için artış gösterecek gibi görünüyor. Almanya Pazarında ise, her yıl olduğu gibi bu yıl da ekonomik ürünlere ilgi yüksek olmuştur. Burada, odaklanmamız gereken nokta kesinlikle Alman pazarından da üst segment ürünlerimize  olan ilgiyi arttırmak olacaktır.  İskandinav ülkelerinde bir durağanlık mevcut. Burada da, önceki yıllarda yakalamış olduğumuz çizgiye mutlaka ulaşmak durumundayız.  İskandinav ülkelerinin turisti özellikle Golf Turizmi için çok önemli bir pazar oluşturmaktadır. Rusya’da enflasyon oranı  arttıkça, Rublenin dolar ve Euro’ya karşı değer kaybı da sürüyor. Bu durum, Rus turistin alım gücünü olumsuz etkileyerek özellikle, üst segment ürünlere olan ilgisini azaltıyor.''

 

HER SENE EN AZ 25 FUTBOL TAKIMINI SAHALARIMIZDA MİSAFİR ETMEYİ HEDEFLİYORUZ.

 

Spor Turizmi ile ilgili bilgiler veren Zafer Alkaya “Cornelia’nın  UEFA Standartlarında olan kaliteli sahaları ve asla taviz vermediği hizmet kalitesi ile Avrupa’nın marka takımlarını tekrar sonuna kadar haketmektedir.  Geçmiş yıllarda, Antalya’mızı ve Cornelia’yı tercih eden özellikle Avrupa liglerinin üst düzey takımları gerçekten yüksek PR olanaklarıyla bizlere ayrı bir değer katmıştır. Onları tekrar Antalya’da ve Cornelia sahalarında görmek istiyoruz, bunun için de gerekli çabalarımızı sürdürüyoruz” dedi.  

 

FUTBOL TURİZMİNDE YENİDEN MARKA DEĞERİ YÜKSEK FUTBOL TAKIMLARINI NİTELİKLİ SAHALARIMIZA DÖNDÜRMELİYİZ

 

17 golf sahası ve 50 beş yıldızlı lüks oteliyle yılda 120 bine yakın golf oyuncusunu ağırlayan Belek’in önümüzdeki dönemde golf ve spor turizminde de öne çıkacağına dikkat çeken Alkaya, “Özellikle İngilizler Belek’e golf için geliyorlar. Bizim otelimizde ise İngiliz turistlerin ağırlığı yüzde 30’u geçmiş durumda. Eskiden pansiyonları tercih eden İngilizler artık ailece 5 yıldızlı tesislerin potansiyel müşterisi haline geldiler. Pek çok sayıda ki golf sahasıyla yılda 6 milyar dolar gelir elde eden, Turizmde ki en büyük rakibimiz İspanya örneğinde olduğu gibi Golf Turizmine yeni yatırımlar yaparak biz de önemli bir turizm geliri elde etme şansını mutlaka yakalamalıyız.    Son dönemlerde Futbol başta olmak üzere spor turizminde Belek ciddi destinasyonlardan biri olabilecek şartlara sahiptir. Cornelia olarak 2023’te 20 takımın antrenmanına ev sahipliği yaptık. 2024’te 25 takım ağırlamayı planlıyoruz”  diye konuştu.

 

AYURVEDİK DETOKS VE ANTİ - AGİNG MERKEZİ İLE FİZİKSEL VE MENTAL ARINMANIN KAPILARINI SONUNA KADAR AÇIYORUZ

 

Türkiye’de ilk defa modern tıp ve Ayurvedik tıbbı bir araya getiren Crassula Ayurvedik Detoks & Anti-Aging merkezini 2022 yılında hayata geçiren Cornelia Diamond, misafirlerine fiziksel, ruhsal ve zihinsel arınma deneyimi sunuyor. 5000 metrekarelik bir alana sahip merkez, pandemi sonrası misafirlerin zihinsel ve mental dinlenme odaklı tatil arayışına cevap verdi. Dünyada çok büyük  wellness ekonomisi olduğuna dikkat çeken Zafer Alkaya, “Ülkemiz ne yazık ki bu pazardan hak ettiği payı alamıyor. Bu konuda öncelikle termal kaynaklar bakımından Avrupa’da 1. sırada olan ülkemizde Spa ve Wellness destinasyonları oluşturularak, uluslararası organizasyonlarda tanıtımlarının yapılması, hedef kitle ülkelere direkt uçuşların arttırılması ve kalifiye personel yetiştirerek bu alandaki payımızı artırmalıyız” dedi.

ERKEN REZERVASYONDA %40-45 GİBİ BİR FİYAT AVANTAJI SÖZ KONUSU

 

Alkaya, ''2023 sezonu bir anlamda iç turizmin beklenmedik şekilde ivme kazandığı bir sezon olmuştur. Aynı ivmenin 2024 sezonu içinde artarak devam edeceğini umuyoruz. Erken rezervasyon kültürü bizde de oluşmaya başladı. %40-45 bir fiyat avantajı söz konusu. 2024’e dair Erken Rezervasyon rakamlarında ki artış bizi umutlandırırken, bu kültürün batı dünyasında uzun yıllardır olduğu gibi bizim ülkemizde de giderek yaygınlaştığını ve yerleştiğini görmekteyiz . İç piyasada ki bu olumlu gelişme, üst segment ürünlerin satışında sorun yaşayan turizm hareketimizde önemli bir boşluğu doldurmuştur. Bu da, Antalya ve Belek bölgesini bir ölçüde rahatlatmıştır'' diye sözlerini tamamladı.

 

 

 

 

 

 

Yayın Tarihi
16.12.2023
Bu Haber İçin Yorum Yapın
NOT: E-Mail adresiniz web sitemiz üzerinde yayınlanmayacaktır.
CAPTCHA Image
Bu habere ilk yorumu yazan siz olun.

Çerez Kullanımı

Kullandığımız çerezler hakkında bilgi almak ve haklarınızı öğrenmek için Çerez Politikamıza bakabilirsiniz.

Daha Fazla